domingo, 12 de febrero de 2012

Creixement lineal:

Una vegada que ja hem vist que hi ha diferents ritmes de creixement, estudiarem amb més detall alguns models matemàtics concrets.

Començarem pel creixement lineal; com saps està caracteritzat per:

  • La gràfica és una línia recta.
  • La taula de valors té diferències primeres constants.
  • La fórmula és de primer grau: y=a·x+b



PREGUNTES:
  1. Deixa b=0. Mou a. Quin efecte té sobre la recta? Què ocorre si 'a' augmenta? I si disminueix?Quan ''a'' augmenta l'angle també augmenta, però quan ''a'' disminueix l'angle també ho fa.
  2. Què ocorre quan 'a' és positiu? I quan és negatiu?Quan ''a''és positiu l'angle també i quan és negatiu l'angle seguix sent positiu.
  3. Ara deixa a=1. Mou b. Quin efecte té sobre la recta? Què ocorre si augmenta? I si disminueix?La recta el que fa és pujar i baixar.Si augmenta ''b'' la recta puja i augmenta el seu valor, si ''b'' és negatiu la recta baixa i és negatiu.
  4. Què ocorre quan 'b' és positiu? I quan és negatiu?Quan és positiu la recta és positiva, i quan la ''b'' és negativa, la recta baixa i també ho és.
  5. Mira el triangle ombrejat. Comenta quina relació hi ha amb la resta d'elements treballats.Un dels catets mai varia, sols varia l'altre catet, quan menetges a la volta la ''a i la b''.

2 comentarios: